When you think of a better tomorrow, all of a sudden everything is possible.

Een groene gevel van edGreen wordt opgebouwd uit gepatenteerde betonblokken waarvan een wand of gevel gelijmd of duurzaam (C2C) gestapeld kan worden. Hierin zijn irrigatieleidingen opgenomen die door een stand alone of web-based installatie bewaterd èn gevoed worden. De verticale holtes in de steen worden gevuld met substraat terwijl in de openingen aan de voorzijde beplanting wordt aangebracht.

Het doel van de muur bepaalt de keuze voor de beplanting. Een moestuin waarin aardbeien, kruiden en groenten gekweekt worden, vraagt om andere uitgangspunten dan een onderhoudsarme zichtmuur. Bepaalde planten lenen zich uitstekend voor een geluidswal naast de snelweg, andere planten zijn meer geschikt voor de gevel van een school of woning. In overleg stellen wij een plantenmix samen, afgestemd op jouw project en de omgevingssituatie.

Blokken

Blokafmetingen: 347*172*198mm (verwerkt 350*175*200mm)
Blokgewicht: 13,8 kg/st
Verzadigd gewicht: 21 kg/stuk
Aantal blokken per m2: 14
In verschillende kleuren verkrijgbaar

Substraat

Afhankelijk van binnen- of buitenbeplanting
F2 substraat binnen
F2 substraat buiten

Irrigatiesysteem keuze uit:

Leidingsysteem met druppelaars verbonden met een irrigatiesysteem

  • Stand alone
  • Web based

Detaillering

Ons systeem kan worden gebruikt als buitenspouwblad, binnenmuur en zelfs als vrijstaande tuinmuur. De uitvoeringstekeningen met aansluitingen en details kunnen door edGreen gemaakt worden in AutoCad (2 dimensionaal) of Revit (3 dimensionaal/BIM). Ons zusterbedrijf is een architectenbureau gespecialiseerd in duurzame en energie neutrale ontwerp waarbij uiteraard de groene wand ten volste benut wordt in de architectuur. Ze zijn op de hoogte van alle ins en outs van het door ons ontwikkelde systeem.

Voordelen

  • fijnstof wordt opgevangen door planten en daarna door regen afgespoeld en afgevoerd
  • absorbeert tot 50% zonlicht en werkt verkoelend. In een stedelijke omgeving kan dit in combinatie met verdamping tot een temperatuurverlaging van 3 graden leiden. Binnen, achter de groene gevel, kan de koeling tot zo’n 30% minder energie verbruiken
  • jaarlijks wordt zo’n 2-2,5 kg CO2 per m2 omgezet in zuurstof
  • werkt akoestisch geluidsabsorberend (zo’n 30 tot 40% ten opzichte van een bakstenen gevel) en zorgt voor meer rust
  • groene en duurzame uitstraling. Seizoenen zijn zichtbaar op het gebouw en groene binnenwanden zorgen voor hogere arbeidsproductiviteit en lager ziekteverzuim
  • biodiversiteit in en om het gebouw van bijen, spinnen en vogels