to your curiosity

Nieuwsgierig geworden naar de achtergrondinformatie bij dit concept? Download dan hier onze brochure.

Nature is the most powerful designer on this earth. Let’s build with it!

Leven brengen in de versteende omgeving en de seizoenen weer zichtbaar maken: dè filosofie van edGreen. Een symbiose tussen groen en grijs, tussen natuur en cultuur. Klimaatveranderingen en verstedelijking vragen om andere en passende architectuur. De natuur heeft prachtige elementen om mee te bouwen. Door de integratie van groene gevels komt er een oprechte en duurzame synergie tussen deze twee.

ons concept

Een groene gevel van edGreen wordt opgebouwd uit gepatenteerde betonblokken waarvan een wand of gevel gelijmd of duurzaam (C2C) gestapeld kan worden. Hierin zijn irrigatieleidingen opgenomen die door een ‘stand alone’ of ‘web-based’ installatie bewaterd èn gevoed worden. De verticale holtes in de steen worden gevuld met substraat terwijl in de openingen aan de voorzijde beplanting wordt aangebracht. Ons systeem kan worden gebruikt als buitenspouwblad, binnenmuur en zelfs als vrijstaande tuinmuur.

edGreen by Edwin Meyer Viol

Vanuit zijn werk als architect kreeg oprichter Edwin Meyer Viol steeds vaker de vraag naar een betaalbare groene wand. Hier ontstond de inspiratie en ontwikkeling van dit uiterst eenvoudige bouwsysteem. Dit was mogelijk door het in elkaar schuiven van het traditionele buitenspouwblad met de groene gevel en hiermee te komen tot een enkel en eenvoudig bouwsysteem.
edGreen (voorheen F2 Facade) is een afsplitsing van DMV architecten waar de betaalbare groene muur is ontwikkeld vanuit een nuchtere bouwkundige benadering. Wij werken nauw samen met architecten aan nieuwe concepten en toepassingsmogelijkheden. Deze unieke samenwerking garandeert de uitvoerbaarheid en technische realisatie van de wand binnen betaalbare en realistische budgetten.