to your curiosity

Nieuwsgierig geworden naar de achtergrondinformatie bij dit concept? Download dan hier onze brochure.

Let's incorporate more and more nature into our everyday lives. And promise ourselves to do that in the best way we can.

Door gevelgroen te integreren in je ontwerpen gaat het gebouw mooi op in de omgeving en varieert het met de seizoenen. Je kan letterlijk en figuurlijk ‘leven’ in de omgeving halen zonder aardoppervlak in te leveren.

Dit vraagt om een andere benadering van gevels en architectuur. Een architectuur die ingaat op de mogelijkheden van de groene gevel en ze ten volle benut. Die zorgt voor het verrassingseffect tussen natuur en cultuur. Doordat planten en patronen afgestemd kunnen worden op jouw project, zijn er veel creatieve mogelijkheden en maakt het jouw ontwerp uniek.

Ontwerpmogelijkheden

Met onze ervaring als architecten zijn wij op de hoogte van alle ins en outs van het door ons ontwikkelde systeem. Technische en constructieve vragen lossen wij samen met jou op. Ons systeem kan worden gebruikt als buitenspouwblad, binnenmuur en zelfs als vrijstaande tuinmuur.

Je kan zelfs jouw gehele gebouw ontwerpen op een duurzame en eventueel energie neutrale wijze waarin uiteraard de groene wand ten volste benut wordt in de architectuur. Wij denken graag met je mee.

Beplantingsmogelijkheden

Een muur die de seizoenen weerspiegelt zoals de natuur. Door de keuzemogelijkheden is dit geen probleem. Je kan een groene gevel creëren die altijd groen is, zomer en winter en daarbij geen bladverlies kent. Maar bij ons systeem is dat totaal geen noodzaak. Ook als de blokken zichtbaar worden tussen wat kalende planten ziet de muur er nog geweldig uit. Wat te denken van een bewust gekozen ontwerp waarbij delen van de wand onbedekt blijven?

Ons systeem garandeert goede en natuurlijke wortelmogelijkheden waardoor het inboeten van beplanting tot een minimum beperkt blijft. De talloze beplantingsmogelijkheden zijn bij buitenwanden uiteraard anders dan bij binnenwanden. Bij buitenwanden is een groot scala aan planten geschikt waaronder heesters, grassen, varens en planten met bloei. Daarnaast kunnen er ook kruiden, aardbeien of bloemen in de muur gekweekt worden.
Dit biedt perspectief voor ‘urban gardening’ in de versteende omgeving. Binnenwanden maken vaker gebruik van (sub)tropische planten. Bij de uitwerking van de groene wand zullen verschillende beplantingsmotieven en beplantingssoorten door ons worden voorgesteld.

Voordelen

  • Vergaande integratie in de architectuur mogelijk
  • Kan het buitenspouwblad vervangen
  • De groene wand kan van buiten naar binnen doorlopen
  • Ook zonder planten esthetisch verantwoord
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren

Constructief

Onze groene gevel wordt opgebouwd uit gepatenteerde betonblokken waarvan een wand of gevel gelijmd of duurzaam (C2C) kan worden gestapeld. Irrigatieleidingen worden door een stand alone of web-based installatie bewaterd èn gevoed.  Verticale holtes in de steen worden gevuld met substraat terwijl in de openingen aan de voorzijde beplanting wordt aangebracht. Ons systeem kan worden gebruikt als buitenspouwblad, binnenmuur en zelfs als vrijstaande tuinmuur.