Appartementsgebouw

Gemeente Luik (B)

Appartementsgebouw

Dit gebouw omvat 9 appartementen en een autostalling onder het pand en is gelegen op de Mont St Martin te Luik. In de tuin liggen twee middeleeuwse stadsmuren tussen het groen. Het is moeilijk het pand een uitstraling te geven die niet historiserend werkt en toch past in de omgeving. Daarom is gekozen om de groene zone tussen de stadswallen naar boven, naar het pand toe te trekken en dit in de vorm van groene muren. Op deze wijze blijft het in tegenstelling tot de rest van de stad een koele plek. De omgevingstemperatuur tussen al dit groen kan in de zomer drie tot vijf graden lager zijn dan in de versteende binnenstad.

Tuin eindgebruiker

Gemeente Gent (B)

Tuin eindgebruiker

Deze particulier heeft in zijn achtertuin een groene wand opgebouwd uit rode betonblokken. De blokken passen bij de verschillende rode steenachtige lappendeken die het metselwerk in de omgeving vormt. Stenen met hun openingen blijven deels zichtbaar en verraden waarom groen groeit in de muur.

Project Tuin eindgebruiker

Gemeente Hoenderlo

Gymzaal

Gemeente Hoenderlo

Bij een gymzaal in Hoenderlo staat deze wilde groene gevel. De tropische beplanting houdt de luchtvochtigheid goed op peil en geeft het kantoor tegelijk een minder steriele uitstraling.

Gemeente Amstelveen

Gemeente Amstelveen

Deze groene gevel is een van de eerste die gerealiseerd is na de proefgevel. Deze gevel heeft ons doen inzien dat de groene buitenwanden die geplaatst worden beter voorzien kunnen zijn van een web based irrigatiesysteem. Bij een web based systeem wordt de irrigatie van de groene wand centraal aangestuurd door edGreen. Dit voorkomt problemen.

Project Gemeente Amstelveen
Project Gemeente Amstelveen

Gemeente Doorn

Gemeente Doorn

Deze rustgevende groene binnenwand over drie verdiepingen zorgt voor een aangenaam klimaat zowel akoestisch als vocht technisch. Deze binnenwanden hebben ook een geluidsabsorberende werking.

Project Gemeente Doorn

Kantoor Bouwbedrijf

Gemeente Beugen

Kantoor Bouwbedrijf

Dit kantoor van een bouwbedrijf in Beugen heeft een aantal groene binnenwanden. De wanden zorgen voor een goede geluidsabsorberende werking. De beplanting gaat er groot in en bedekt al direct de gehele wand. Met daglichtlampen wordt de groei er in gehouden.

Project Kantoor Bouwbedrijf
Project Kantoor Bouwbedrijf

Van Tilburg Mode & Sport

Gemeente Nistelrode

Van Tilburg Mode & Sport

Het bestaande pand van Nederlands grootste modezaak in Nistelrode is verbouwd en heeft aan de parkeerplaats, behalve een mooie etalage, een fantastische groene wand gekregen. Het groen omkadert de geshowde mode. De planten golven natuurlijk van links naar rechts. Gezien de noord oriëntatie van de muur is voornamelijk gekozen voor planten die wintergroen zijn zodat de muur er ook in het vroege voorjaar al goed uitziet. In de lente verschijnen de blauwpaarse bloempjes van de Campanula en gedurende de zomer fleuren knalrode geraniums de muur op.

Project Van Tilburg Mode & Sport

Vzw Reset Kringwinkel

Gemeente Riemst (B)

Vzw Reset Kringwinkel

Geheel in de filosofie van de Kringwinkel is in Riemst een duurzaam, groen boegbeeld gerealiseerd. De beplanting slingert in een golvende beweging rond de uitstekende wand. Het watergeefsysteem is aangesloten op het grijs watercircuit in het pand.

Project Vzw Reset Kringwinkel
Project Vzw Reset Kringwinkel

Gemeente Druten

Gemeente Druten

Twee groene hoeken van de verder gesloten gevel van Wijkcentrum De Doorkijk maken de aansluiting op het aangrenzende park.

GDS Keramiek

Gemeente Berkel & Rodenrijs

GDS Keramiek

Een luxe appartementencomplex in Berkel en Rodenrijs is aan vier zijden voorzien van een groene plint en ook de zijwand van de liftschacht is volledig vergroend. De wanden zijn voorzien van stevige planten zoals heestersoorten die per gevel op de oriëntatie zijn aangepast. Via internet wordt het water geven door de sensoren in de muren nauwgezet opgevolgd.

Project GDS Keramiek
Project GDS Keramiek

De Vries en Verburg Bouw

Gemeente Vlaardingen

De Vries en Verburg Bouw

De groene muur bij Schoolcomplex De Groene Draad lijkt te zijn ingelijst. De architect heeft een stalen frame ontworpen waarin de groene muur op een hoogte van 2,3m is gebouwd. De wand begrenst de speelplaats van de school en neemt de stalen gevel van de sporthal uit het zicht.
Behalve alle voordelen van het groen zoals temperatuur, akoestiek, CO2, fijnstof enzovoort kunnen de leerlingen de seizoenen ervaren. De gekozen beplanting ziet er in de lente totaal anders uit dan in de zomer of herfst.
Het water geven gebeurt via een computer gestuurd systeem en wordt op afstand gemonitord en bijgesteld.

Project De Vries en Verburg Bouw
Project De Vries en Verburg Bouw

DMV architecten

Gemeente Kerkrade

DMV architecten

De eerste muur die edGreen (toen nog F2 Facade) heeft gerealiseerd staat in Kerkrade. Het is een vrijstaande muur die de parkeerplaats van DMV architecten omheind. De muur is 2m hoog, deels steens uitgevoerd en deels halfsteens. Bij het halfsteense deel zijn de planten om en om aan de zijde van DMV en aan de zijde van de buurman ingeplant waardoor een boeiende compositie ontstaat.
In de muur zijn aanvankelijk 35 verschillende planten getest. Inmiddels zijn er zo’n 40 soorten in aangebracht. Sommige bladverliezend, sommige met bloei, grassen, varens, heesters en zelfs aardbeien, kruiden en tulpen!

Project DMV architecten
Project DMV architecten

Pellikaan Bouw

Gemeente Gorinchem

Pellikaan Bouw

Brede school Stalkaarsen beschikt over een leskeuken waar met kinderen wordt gekookt. Direct naast de keuken is een groene gevel aangebracht waarin verschillende kruiden zijn geplant die in de keuken gebruikt kunnen worden. In verschillende vakken groeien naast rozemarijn, bieslook, salie en tijm ook lavendel en aardbeien!

Project Pellikaan Bouw

Ashram College

Alphen aan de Rijn

Ashram College

Een school van 12.030 m2 ten behoeve van TL, HAVO/VWO onderwijs en een sportvoorziening van 2248m2 bvo. De school opgebouwd uit deze 3 afdelingen diende één geheel uit te stralen. Het gebouw is aan de buitenkant dan ook eenvoudig van opzet. Er zijn 2 lagen gerealiseerd in H vorm met de verschillende afdelingen. In de verbindende tak is de aula gepositioneerd. Deze aula staat weer in directe verbinding met de twee binnenpleinen links en rechts van de aula op het dak van de fietsenstalling. Om de temperatuur op de binnenpleinen aangenaam te houden is gekozen om de gevels grenzend aan dit binnenplein in groene gevels van edGreen uit te voeren. De groene gevels worden in de aula doorgetrokken om het klimaat in de aula te veraangenamen. Op deze manier ontstaat niet alleen een groen binnenplein waar het aangenaam toeven is voor de leerlingen maar ook een groen kloppend hart voor de school in de vorm van een groene aula. De beplantingskeuze was aangevuld met kruiden en fruit die een gezond eetpatroon in de school zouden kunnen ondersteunen.

Project Ashram College